Arctic frontier
  • Aurora +
    • Aurora Chase
    • Private Aurora Chase
  • WIld Food +
    • Snow, Fire & Feast
    • Forage, Fire & Feast
    • Wild Food Cooking Workshop
  • FAQ
    • Northern Lights
    • Activities
    • Location
    • Tips
  • Contact
    • About Us

Vappu Sitruuna Munkkit

Picture
Minä olen tehny munkkeja vappuna. Valitsin tämän jutun kässässä, koska en ole ikinä tehny munkkeja. Se oli minun mielestäni hauskaa.

Tein munkeja äidin kanssa, se autoi minua lusikoimaan munkkit ruokaöljyyn. Saatiin paljon pieniä munkkeja. Koristelin munkkit puolukkajauholla ja tomussokerilla.

250 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
50 g voita
50 g sokeria
150 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
1 tl kanelia
1/2 sitruuna kuorta

1 tl puolukkajauho
2 tl tomusokeria

Paistoon
1 litra ruokaöljyä

Noudata alhaala olevat ohjeet.

 
Picture
1 Vaihe
Laita ruokaöljy kiehumaan ja ota turvavälineet. Ja laita voi sulamaan.

Picture
2 Vaihe
Mittaa kaikki ainekset ja sekoita hyvin tasaiseksi ja massaseksi.


Picture
Picture
3 Vaihe
Mittaa ruokaöljy. Haluat että se on 165-170 astetta.

Jos ei ole lämpö mittaria niin voit käyttää puulusikkaa esim mutta sen pitää olla puinen. Saat sen mittattua kun laitat esim sen lusikan laita se sinne öljyyn ja jos tulee pikkuhiljaa kuplia ja ne nousevat puuta pitkin niin sitten se on valmis kiehumaan.

Picture
4 Vaihe
Laita munkit öljyyn paistamaan. Ota ne pois kun ne ovat ruskettuneet. Pari ensimmäistä avaa ja katso miltä ne näyttävät sisältä.

Käytä teelusikoita niin että niistä tulee pallon muotoisia. Paistossa niiden muoto vaihtuu.

Picture
Tältä sen pitäisi näyttää.

Picture
5 Vaihe
Koristele ne kuin ne ovat noin huoneen lämpöissiä.

Picture
6 vaihe
Tämä ohje tekee noin 20 pientä munkia. Paras syödö tuoreena.



  • Aurora +
    • Aurora Chase
    • Private Aurora Chase
  • WIld Food +
    • Snow, Fire & Feast
    • Forage, Fire & Feast
    • Wild Food Cooking Workshop
  • FAQ
    • Northern Lights
    • Activities
    • Location
    • Tips
  • Contact
    • About Us